Камери шокової заморозки
Інтенсивне заморожування харчових продуктів - процес зниження температури від початкової до температури глибокої заморозки (-35 ... -40 градусів за Цельсієм) за допомогою формування крижаних кристалів малого розміру. Такі кристали льоду не руйнують клітинну структуру продукту, зберігають його смакові й корисні якості в первісному вигляді. Камери шокової заморозки значно прискорюють повне заморожування продуктів. Всі етапи: охолодження поверхні, внутрішнього шару й доморожування, прискорюються завдяки стрімкому зниженню температури продукту по всій його масі за допомогою інтенсивного руху повітря всередині морозильної камери.
Компанія «Здоровий клімат» пропонує проектування, продаж і будівництво промислових камер шокової заморозки з урахуванням вимог клієнта, технологій, санітарних норм і норм безпеки. Підбираємо оптимальне за ціною енергозберігаюче обладнання, рекомендуємо кращі моделі для ефективного ведення комерційного бізнесу. Холодильне обладнання нашої компанії успішно використовується на підприємствах Львова та по Україні.
Принцип конструкції промислових камер заморозки продукції :
Камера для заморозки продуктів являє собою герметично ізольоване приміщення, обладнане потужною холодильною системою. Приміщення монтується з панелей типу сендвіч товщиною 120-300 міліметрів, оснащується ізольованими морозильними дверима, системою вирівнювання тиску, а також системами зливу під час розморожування повітроохолоджувача та мийки приміщення. Підлога всередині камери має під собою грубий шар утеплювача, а при необхідності ще й систему підігріву, щоб уникнути промерзання підлоги і її деформування.
Обладнання для камер шокової заморозки продукції являє собою комплекс, до якого входить шоковий повітроохолоджувач, або по іншому випарник (шокфростер), компресор і конденсатор. За бажанням клієнта і при необхідності технологічного процесу проект системи може включати транспортер, за допомогою якого безперервно переміщується продукція для глибокої заморозки. Це дозволяє значно прискорити і покращити процес промерзання шарів продукції і значно скоротити час, зберігаючи якість, колір та смак продукту.
Сфера застосування камер глибокої заморозки
Промислові камери інтенсивного заморожування харчових продуктів широко використовуються в виробництвах для організації наступних процесів:
- Швидкої заморозки напівфабрикатів (вареників, пельменів, котлет, піци, голубців, млинців тощо);
- Шокової заморозки морозива, тортів з морозива та інших типів продукції з нього;
- Інтенсивне охолодження м'ясної та рибної продукції;
- Охолодження тесту для випічки, його зберігання;
- Виробництво свіжоморожених овочів і фруктів.
Уточніть групу продукції, що підлягає заморожуванню та зберіганню, і фахівці нашої компанії розроблять проект морозильної установки з оптимальними показниками для ефективного миттєвого заморожування та зберігання ваших товарів. У продажу широкий асортимент обладнання та комплектуючих європейського виробництва. Пропонуємо будівництво промислових камер шокової заморозки під ключ у Львові та Україні, доступні ціни й високий рівень сервісу. Залиште заявку на нашому сайті, ми зв'яжемося з вами протягом робочого дня!